Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka wieprzowa à la Brasso

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 szt (po 200 g)
boczek wędzony 100 g
wątróbka 20 g (wieprzowa)
smalec 150 g (wieprzowy)
cebule 2 szt (duże)
natka pietruszki
grzyby suszone 100 g
wino białe wytrawne 125 ml
mąka
sok pomidorowy 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka wieprzowa à la Brasso

Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w paski grzyby (wcześniej namoczone i ugotowane), posiekaną natkę, mieszamy z winem i sokiem pomidorowym, solimy i polewamy mięso. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 50-60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.09.2016 12:36
ale jestem głodna
Pani Domu 11.09.2015 11:35
bardzo ciekawy przepis
RenataZ-et 11.09.2015 10:25
super karkówka
Futka 11.09.2015 10:17
Cudowna i niezwykle smaczna propozycja :)
mamusia1 11.09.2015 10:01
musi być smaczna,bo wygląda smakowicie
Motorek 11.09.2015 09:33
bardzo dobra
JulkaTomeczek 11.09.2015 08:07
Smaczne danie
Konczi 11.09.2015 07:18
to musi być przepyszne !
Ania84 10.09.2015 23:47
super pomysł na apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak