Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie syczuańskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sos syczuański 1 szt
czosnek sprasowany 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
kozieradk 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie syczuańskim

PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę myjemy i kroimy na grubsze plastry . Do miseczki wlewamy sos syczuański dodajemy sprasowany czosnek pieprz i sól mieszamy teraz dodajemy oliwę z oliwek 2 łyżki i znowu mieszamy kozieradka dodajemy na końcu . Nacieramy karkówkę z obu stron wkładamy do rękawa a potem do naczynia żaroodpornego zapiekam koło 1.1/2 godziny 1 80 stopniach .Godzinę trzymamy w lodowce mięso w tej marynacie przed upieczeniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 07.11.2012 06:57
Kupiłam go w internecie w sklepie internetowym Blue Dragon
cukiereczek 26.09.2012 09:07
apetyczna
everything 24.09.2012 17:58
bardzo apetycznie wygląda ;-)
Lemon 24.09.2012 17:31
a jaki to jest sos i gdzie można go kupić?
miki47 24.09.2012 17:14
pysznie
wiola333 24.09.2012 17:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak