Karkówka w sosie musztardowym z makaronem penne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    200 ml
  • musztarda

    3-4 łyżeczki
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • por

    kawałek
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka kukurydziana

    2 łyżeczki
  • makaron penne

    300 gr
  • -- na surówkę

  • kapusta pekińska

    0,5 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • karkówka

    500 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry, posmarować je musztardą i sktopić sosem sojowym.
Odstawić na ok pół godziny. Na patelni rozgrzać tłuszcz i położyć karkówke , przysmażyć na ostrym ogniu z obu stron, podlać bulionem, dodać pokrojony por, doprawić pieprzem i dusić ok 30 min. Na koniec wyjąć z sosu mięso i dodać śmietanę rozmieszaną z mąką kukurydzianą i 1 łyżeczką musztardy.
Podać z makaronem penne .. i surówką przygotowaną z podanych produktów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 11.07.2011 13:12
Bardzo smakowicie wygląda.
angelika14 21.03.2011 16:27
PYCHA
rosik93 13.11.2010 01:28
Pyszny obiadek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat