Karkówka w sosie miodowo-grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    2 dag
  • miód płynny

    3 łyżki
  • przyprawa sojowa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroic w plastry grubości 1 cm . Wymieszac miód, sok z cytryny i przyprawę sojową . Do tej zalewy włożyc mięso , wmieszac i zostawic na 2 godz w lodówce .Grzyby namoczyc . Namoczone grzyby zmiksowac , doprawic pieprzem i solą , a następnie zagotowac do konsystencji sosu . Mięso wyjąc , smażyc na dużym ogniu po 2 min z każdej strony . Przełożyc do rondla , zalac sosem grzybowym . Dusic 30 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lucyna8 19.04.2013 10:24
Zrobiłam - może być
lucyna8 14.04.2013 08:55
No nie wiem jak się mają grzybki z miodem ?
lucyna8 14.04.2013 08:40
kARKÓWKA TAK JAK NAJBARDZIEJ
paula99926 11.03.2012 14:23
no nie wiem, nie wiem czy to takie dobre...
paula99926 11.03.2012 14:23
no nie wiem, nie wiem czy to takie dobre...
agogo2 27.01.2012 20:02
super
Mariposas 28.11.2011 21:15
ciekawy przepis
Kate131 13.08.2011 08:47
smaczne
lucyna8 24.06.2011 20:44
zawsze lubiłam mięsko
rakow2 04.06.2011 18:02
miód i grzyby to wymarzone połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat