Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkowka w serze i winogronach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 6 plaster
winogrona 1-2 kisc
olej roślinny do smazenia
majeranek do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkowka w serze i winogronach

Mieso pluczemy i osuszamy. Nacieramy roztartym majerankiem, sola czosnkowa i pieprzem. Zawijamy scislo w folie spozywcza i wkladamy na 0,5 dnia do lodownki. Ukladamy w natluszczonym olejem naczyniu zaroodpornym, ktore przykrywamy. Pieczemy ok 1,5 h w piekarniku w temp. ok. 200 stopni. W czasie pieczenia polewamy wytwarzajacym sie sosem. Winogrona myjemy, osaczamy, obrywamy z kisci. Kazde grono kroimy na polowe i wyciagamy pestki. Po wyjeciu z piekarnika goraca karkowke okladamy plastrami sera. Czekamy az ser zacznie sie rozpuszczac i ukladamy na nim polowki winogron lekko je wciskajac, by sie przykleily. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak