Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Karkowka w serze i winogronach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
6 plaster
winogrona
1-2 kisc
olej roślinny
do smazenia
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
karkówka
1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkowka w serze i winogronach

Mieso pluczemy i osuszamy. Nacieramy roztartym majerankiem, sola czosnkowa i pieprzem. Zawijamy scislo w folie spozywcza i wkladamy na 0,5 dnia do lodownki. Ukladamy w natluszczonym olejem naczyniu zaroodpornym, ktore przykrywamy. Pieczemy ok 1,5 h w piekarniku w temp. ok. 200 stopni. W czasie pieczenia polewamy wytwarzajacym sie sosem. Winogrona myjemy, osaczamy, obrywamy z kisci. Kazde grono kroimy na polowe i wyciagamy pestki. Po wyjeciu z piekarnika goraca karkowke okladamy plastrami sera. Czekamy az ser zacznie sie rozpuszczac i ukladamy na nim polowki winogron lekko je wciskajac, by sie przykleily. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak