Karkówka w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • olej

    4 łyżki
  • piwo

    1\\2 l
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 łyżeczka przyprawa
  • karkówka

    1\2 kg bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry , każdy plaster posypać solą , pieprzem , przyprawą do karkówki , piwo połączyć z olejem , kminkiem , jałowcem, pieprzem kolorowym rozgniecionym widelcem , liście i ta marynatą zalej mięso i odstaw na 3 godziny a najlepiej na całą noc. Następnie odsączamy kotlety i grilluj na gorącym ruszcie przez 8 minut z każdej strony, podczas pieczenia smaruj marynatą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eduszo 25.11.2011 13:38
Musi smakować wyśmienicie.
Margo1 25.11.2011 10:15
Ja używam tylko Warki, daje do wszystkiego , do jajecznicy , gulaszu , tylko nie za dużo ! :)
jolita 25.11.2011 09:49
fajne
Tyska 24.11.2011 22:23
a jakie piwo? :) moze byc dobre
Katarzyna/kate1980 24.11.2011 20:18
superowa
aginaa 24.11.2011 17:38
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat