Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ostrej marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 g
oliwa 1/2 szklanki
miód płynny 4 łyżki
musztarda 3 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ostrej marynacie

Mięso pokroić na kotlety i lekko rozbić, oprószyć solą. Oliwę, musztardę i miód dokładnie rozmieszać, dodać chilli i zamarynować mięso. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Plastry mięsa układać na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 17.06.2015 10:38
świetny przepis
Krzysztof15 26.03.2015 07:01
bardzo smaczna
Wafelek2601 25.03.2015 23:25
Bardzo dobra
asiczekz 25.03.2015 22:35
oj jak grillowo się zrobiło :)
Bernadeta1 25.03.2015 22:01
bardzo lubię mięsko pikantnie doprawione
kasiaw 25.03.2015 21:44
smaczna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak