Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie i ketchupie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka
10 plastrów
musztarda
Sklep Prymat
cebula
ogórki kiszone
pieczarki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie i ketchupie

Karkówkę kroimy w plastry. Lekko doprawiamy.

Ketchup i musztardę w proporcjach 1-1 mieszamy i smarujemy nimi mięso. Wkładamy do lodówki na noc.

Na drugi dzień w naczyniu żaroodpornym układamy mięso, na to kładziemy posiekaną cebulę, ogórki i pieczarki (nie było ich w oryginalnym przepisie). Ewentualnie można jeszcze posypać przyprawą dla wyraźniejszego smaku.

Pieczemy przez 1h w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak