Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat
pieprz
sól
mąka 3 łyżki
cząber 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w dość grube plastry. Nie rozbijać! Delikatnie palcami "rozpłaszczyć". Z jednej strony posmarować dokładnie musztardą (ostrą, najlepiej sarepską) z drugiej oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 0,5 godziny lub lepiej będzie jeśli pozostawimy ją na całą noc w lodówce. Potem opruszyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Podlać odrobiną gorącej wody dodać vegetę, czosnek, papryczkę (albo trochę ostrej pasty paprykowej), listek laurowy i zioła. Przykryć. Dusić do miękkości, patrząc by się nie przypaliło - od czasu do czasu podlewać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak