Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardowo - piwnej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
piwo 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 2 łłyżki
miód płynny 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardowo - piwnej marynacie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Mięso polać marynatą i odstawić na kilka godzin do lodówki. Karkówkę kładziemy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.08.2014 08:10
Ostatnio nie mogę jeść takiego miesa, ale uwielbiam :)
stan2401 02.08.2014 21:18
bardzo dobre mięso
Lidzia 02.08.2014 18:30
Taką lubię.
Katarzyna59 02.08.2014 18:15
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak