Karkówka w majeranku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

  • jajko

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na kotlety, lekko rozbijamy.
Jajka (dałam 2) rozmącić, dodać majeranek, wymieszać.
Kotlety soliłam/pieprzyłam i zanurzałam w jajku.
Następnie wstawiłam do lodówki. Po leżakowaniu, obtaczałam w tartej bułce i smażyłam na tłuszczyku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat