Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie z rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 3-4 szt
rodzynki 150 g
ketchup pikantny
ketchup łagodny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie z rodzynkami

Karkówkę kroimy w centymetrowe plastry, przyprawiamy i odstawiamy na 10 min. Cebulę kroimy w piórka. Spodnią część plastrów karkówki smarujemy pikantnym ketchupem. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Gdy zakryjemy spód wierzch smarujemy łagodnym ketchupem posypujemy cebulą i rodzynkami. Układamy warstwy postępując tak samo aż do wyczerpania składników.
Mięso delikatnie podlewamy wodą. Pieczemy w 180 st ok półtorej godziny. Serwujemy z ryżem lub ziemniakami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 26.09.2016 10:37
super przepis :)
Róża1 26.09.2016 10:14
przepyszne mięsko :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak