Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 700 gram
cebula 4
ząbki czosnku 4
sól i pieprz
ketchup 200 gram
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ocet 2 łyżki
woda 1,5 szlanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie

Karkówkę pokrój w plastry, a następnie natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Karkówkę przełóż do miseczki i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnie karkówkę usmaż z obu stron. Dodaj cebulę pokrojoną w plastry.
Wodę,ketchup,ocet,musztardę oraz przyprawy wymieszaj w miseczce. Dodaj do karkówki. Wymieszaj.
Karkówkę duś na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.06.2017 09:16
pyszny obiad :-)
mirosława4 12.06.2017 08:36
smaczne danie
Babeczka35 12.06.2017 06:34
Smakowite mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak