Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w kapuście kiszonej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchwewka 1 szt
marynata
olej 5 łyżek
ocet winny 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
kminek Prymat 1 szczypta
ziarna gorczycy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej
żurawina
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa
cebula 1 szt
karkówka 1 bez kości
kapusta kiszona 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w kapuście kiszonej

1. Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry.
2. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty
dokładnie wymieszać. Następnie w marynacie obtoczyć mięso. Wstawić do
lodówki na kilka godzin (najlepiej na 12 godz.).
3. Cebulę pokroić w piórka, lekko poddusić na oleju ,dodać karkówkę
i obsmażyć z obu stron.
4. Kapustę kiszoną pokroić,marchewkę zetrzeć na tarce wrzucić do
mięsa i cebuli.
5. Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości składników,w
miarę potrzeby dodać wody uważając jednak, aby potrawa nie była zbyt
rzadka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 22.12.2013 17:39
pyszne jedzonko
kasienka23 22.12.2013 13:13
lubię taką karkóweczkę!
Marta11 22.12.2013 12:10
pyszna karkowka
IwonaDD 22.12.2013 11:30
pyszności!!!!
Mniam 22.12.2013 10:39
To jest przepyszne! Karkówka robi się mięciutka w tej kapuście. Polecam tym co jeszcze nie próbowali.
Renataj 22.12.2013 10:36
Ciekawa marynata i bardzo apetyczne danie.
ao_12 22.12.2013 10:09
muszę wypróbować, tak przyrządzonej karkówki jeszcze nie jadłam
kasiaw 22.12.2013 09:40
smaczna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak