Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w jogurtowej marynacie

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
jogurt naturalny 4 łyżki
ząbek czosnku 2
musztarda 1 łyżka
keczup pikantny 1 łyżka
sól, pieprz
natka pietruszki 1/2 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
karkówka 80 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w jogurtowej marynacie

Kroki postępowania

1
Karkówkę pokroić na plastry, lekko rozbić. Cebule pokroić w piórka. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 1 - Karkówka w jogurtowej marynacie foto
2
Marynata: wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać i posmarować nią mięso. Wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 2 - Karkówka w jogurtowej marynacie foto
3
Po tym czasie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec nieco ponad godzinę.
Krok 3 - Karkówka w jogurtowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.07.2015 16:45
Tylko w jakiej temperaturze piec?
Klausia 07.07.2015 16:40
By może skorzystam dzisiaj :)
goofy9 18.08.2013 23:05
wygląda apetycznie
wiola333 01.07.2013 16:45
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak