Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka teriyaki z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 300 g
pieczarki 100 g
marynata
sos teriyaki 5 łyżek
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 łyżk
chili Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Tak przygotowana karkówka wychodzi niezwykle soczysta. Sos teriyaki nadaje jej wyjątkowego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka teriyaki z pieczarkami

1. Karkówkę pokroić w plastry ( ok. 2 cm) , lekko rozbić. Składniki marynaty połączyć razem , zalać karkówkę , wymieszać dokładnie by pokryła każdy plaster mięsa. Zamarynowane mięso odstawić na ok 2 h. do lodówki pod przykryciem.
2. Przed pieczeniem pieczarki obrać , pokroić w plasterki , ułożyć na mięsie w blaszce/naczyniu żaroodpornym. Piec ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180st. W połowie pieczenia przekręcić karkówkę na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 12.01.2016 21:21
Wygląda kusząco
Jadwiga/Jaga85 12.01.2016 11:05
pyszne danie
sliwka 12.01.2016 10:14
Smaczniutkie danie;))
RenataZ-et 12.01.2016 09:46
bardzo apetyczne danie
Pani Domu 12.01.2016 07:12
dobry pomysł na karkówkę
A_Ka 11.01.2016 22:17
musi smakować rewelacyjnie
Łukasz15 11.01.2016 21:56
Wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak