Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka smażona w marynacie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 kotlety
olej rzepakowy 50 ml
sos sojowy 20 ml
musztarda dijon 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka smażona w marynacie

Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry.

Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz.

Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 05.02.2017 17:10
Mam Was! :D.
Malinka 05.02.2017 15:51
Takie mięsko zjem z największą rozkoszą!
Ada-Gaba 04.02.2017 19:45
ładna prezentacja
Janina 04.02.2017 18:26
Fajne mięsko;))
w mojej kuchni 04.02.2017 18:09
smaczne jedzonko podano
Edith85 04.02.2017 17:58
Wygląda rewelacyjnie
cukiereczek 04.02.2017 16:44
aż ślinka leci
olkaaa 04.02.2017 15:52
brzmi smakowicie
justynkag 04.02.2017 15:28
Pyszna karkówka.Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak