Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod cebulowym kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
marchew 4 szt
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
przyprawy (do karkówki)
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod cebulowym kremem

Kroki postępowania

1
Karkówkę myjemy i kroimy na 2 cm plastry. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Karkówka pod cebulowym kremem foto
2
Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, następnie blendujemy na gładki krem.
Krok 2 - Karkówka pod cebulowym kremem foto
3
Marchewkę mieszamy z pieczarkami, wykładamy połowę na blaszce. Na warzywach układamy plastry mięsa, przykrywamy resztą warzyw.
Krok 3 - Karkówka pod cebulowym kremem foto
4
Wierzch smarujemy cebulowym kremem. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 80 minut.
Smacznego!
Krok 4 - Karkówka pod cebulowym kremem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.03.2015 16:15
wygląda rewelacyjnie
Damiano
Damiano 25.03.2015 08:58
super mięsko
Ania67 24.02.2015 09:26
Świetna propozycja
Maridka19 24.02.2015 09:16
Apetycznie :)
kasiaw 24.02.2015 09:03
uwielbiam karkówkę z cebulą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak