Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po parysku

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 0,5 kilograma
por 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
serek topiony z ziołami 1 sztuka
bulion 1 szklanka
musztarda 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po parysku

Karkówkę kroimy w cienkie plastry i obsmażamy na rumiano z obu stron. Białą część pora kroimy w krążki, paprykę w paseczki.

Do garnka przekładamy podsmażoną karkówkę, pora, paprykę, serek i zalewamy bulionem. Dusimy na małym ogniu ok. 20 minut do miękkości. Pod koniec dodajemy musztardę, majeranek i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Podajemy z ziemniakami bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 26.10.2012 19:40
pyszne
rutynka 08.10.2012 15:57
wyśmienita
V_kuchareczka 01.09.2012 08:47
Rewelacja
Justyna87 01.09.2012 07:18
w moim stylu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak