Karkówka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • sól, papryka,pietruszka

  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • ketchup

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry, lekko rozbić. Cebulę bardzo drobno posiekać, dodać przeciśnięty czosnek, przyprawy, oliwę i ketchup. Wymieszać marynatę i obłożyć nią karkówkę na 2-3 godziny. Po tym czasie do piekarnika włożyć karkówkę w następującej postaci - na blachę położyć folię aluminiową, na nią karkówkę i przykryć także folią. Pieczemy w 180 stopniach 40-60minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 14.12.2012 17:56
wygląda świetnie
Aneta25 27.08.2012 12:56
smaczne
Juleczka20 28.05.2012 08:21
pycha
Juleczka20 28.05.2012 08:21
pycha
[email protected] 03.10.2011 15:58
apetyczna
grazia1 07.04.2011 20:40
mniam mniam
edyta44 13.03.2011 21:23
pycha
Małgorzata106 27.01.2011 21:18
wygląda świetnie, pewnie pycha
goofy9 08.01.2011 23:01
wygląda pysznie
romanrafal 30.12.2010 21:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat