KARKÓWKA NA SŁODKO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 PUSZKA
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • tłuszcz do smażenia

  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIĘSO MYJEMY, OSUSZAMY, KROIMY W PLASTRY, LEKKO ROZBIJAMY PRZEZ FOLIĘ TŁUCZKIEM. OPRÓSZAMY Z OBU STRON PRZYPRAWAMI I ZIOŁAMI. ODSTAWIAMY NA 3 GODZINY. MIĘSO PODSMAŻAMY NA GORĄCYM TŁUSZCZU Z OBU STRON, A NASTĘPNIE DUSIMY OK. 30 MINUT, PODLEWAJĄC SYROPEM BRZOSKWINIOWYM. WYKŁADAMY NA TALERZ I DEKORUJEMY BRZOSKWINIAMI.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 14.05.2011 23:32
coś nowego
radosna29 19.04.2011 22:43
interesujace polcznie smaków
Kate131 27.02.2011 09:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat