Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 6 plastrów
Musztarda francuska Prymat 2 łyzeczki
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na pikantnie

Mięso myjemy i osuszamy. Olej mieszamy z musztardą ,dodajemy pozostałe przyprawy i wszystko dokładnie łączymy. Mięso smarujemy marynata i odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie grilujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak