Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
czosnek ząbki 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Porada

Można zrobić sos, podlewając mięsko wodą albo bulionem i lekko zaciągnąć. Również jest w takiej wersji bardzo smaczne;))

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana z patelni

Mięso umyć, wymoczyć w wodzie osączyć, pokroić na porcje w plastry grubości ok.1 cm. Czosnek obrać i posiekać na drobno lub przegnieść w prasce. Z oleju i pozostałych przypraw zrobić marynatę . Plastry mięsa nacierać marynatą , ułożyć w naczyniu warstwami, przykryć folią i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin - najlepiej na noc. Patelnię rozgrzać i nakładać mięso i smażyć na dość mocnym ogniu bez przykrycia ok. 10 minut z jednej strony do zrumienienia, następnie przewrócić na drugą stronę, przykryć pokrywką i dusić również ok. 10 minut. Mięsko jest soczyste i miękkie o wspaniałym aromacie. Podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką lub ćwikłą. Smacznego ;))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.03.2016 13:25
na pewno smakuje tak jak wygląda
Małgorzata Pin 21.02.2016 10:23
smaczna karkóweczka.
gregor# 11.02.2016 16:17
rewelacyjna sprawa, miałem okazje wypróbować
Bernadeta1 18.12.2015 20:37
smacznie przygotowane mięsko
gosia56 18.12.2015 20:09
pyszne mięsko
Motorek 18.12.2015 18:40
fajny przepis
sliwka 18.12.2015 18:30
Super przepis;))
MAR3STA 18.12.2015 18:03
Pyszne mięsko
JulkaTomeczek 18.12.2015 17:54
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak