Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana w piwie z miodem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
piwo 300 ml
miód pszczeli 2 łyżki
karkówka 500 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana w piwie z miodem

Karkówkę kroję w plastry grubości do 1 cm. Obficie nacieram solą. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewam piwo jasne. Dodaję miód. Mieszam do rozpuszczenia się miodu. Wtedy wkładam plastry mięsa. Marynaty powinna być taka ilość aby mięso było przykryte roztworem piwnym. Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia smażę na patelni grillowej po 5-8 minut z każdej strony. Miód powinien się nam karmelizować, a mięso przyjąć ładny, złoty kolor. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 13.02.2013 06:57
musi być pyszna , uwielbiam mięso z piwem
Izabela/bella81 17.08.2012 23:11
muszę spróbować :)
IZABELA29 16.08.2012 10:57
męskie danie
ben-ka 15.08.2012 20:03
taka "zakrapiana" karkóweczka:)
andrzej10 15.08.2012 12:30
super
aginaa 13.08.2012 21:51
pyszna
Agnieszka_B 13.08.2012 15:29
Nie ma nic lepszego...
Grażyna13 11.08.2012 15:35
O! To coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak