Karkówka marynowana w midzie i octcie balsamicznym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet balsamiczny

    100ml
  • miodu wielokwiatowego

    50ml
  • karkówka

    2kg bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę (miód ocet balsamiczny mieszamy razem dodajemy 3 łyżki musztardy stołowej majeranek tymianek sól pieprz czosnek przyprawę do grilla prymat
100ml jasnego piwa cebule pokrojoną w pióra marynata musi mieć smak słodkawy z lekko wyczuwalnym smakiem octu balsamicznego) zalewamy mięso marynatą odstawiamy do lodówki na 24-do 48godz następnie pieczemy w temp 180c prze ok 2godz mięso można pokrojic w plastry i marynować następnie grillować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat