Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana w ketchupie i musztardzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
ketchup łagodny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana w ketchupie i musztardzie

Karkówkę kroimy w średniej grubości plastry przekładamy do miseczki dodajemy przyprawy ,ketchup,musztardę i 2 łyżki oliwy mieszamy. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.
Następnie układamy plastry na wysmarowanej blasze i pieczemy w 180C ok 45 min ( z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.01.2015 09:41
Prawdziwy domowy obiadek!
mirosława4 28.01.2015 19:10
smaczne mięcho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak