KARKÓWKA DUSZONA Z PRZYPRAWAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • sól

  • woda

  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 ziaren
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na grubsze plastry,posolić i oprószyć czarnym i ziołowym pieprzem.Na patelni rozgrzać olej i obsmazyć mięso z obu stron na rumiano.Dodać liście laurowe i ziele angielskie,podlać wodą i dusić do miękkości do całkowitego odparowania płynu(w czasie duszenia uzupełniać płyn).Takie duszone mięso dobrze smakuje z frytkami jak i z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 26.08.2013 19:35
Lubię takie smaki :)
junox 03.03.2013 18:34
świetne mięsko
Dorian 25.01.2013 08:07
apetycznie wyglada
Seba 02.01.2013 09:43
bardzo smaczne mięsko
Łukasz15 30.12.2012 16:39
Pyszne mięsko
jeta72 04.06.2012 11:37
uwielbiam :-)
karolina1869 19.04.2012 17:08
pycha
Norgiusz 14.03.2012 08:05
mniam
Mariusz10 28.12.2011 15:52
ja również lubię z kapustą
gacopierz23 27.12.2011 19:04
lubię z kapustą kiszoną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat