Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z kurkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 600 g
kurki 250 g
cebula 1 szt (duża)
masło klarowane 1 łyżka
wino białe wytrawne 125 ml
śmietana 18 proc 250 ml
natka pietruszki 1 pęczek
mąka 5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z kurkami

Karkówkę kroimy w dużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle klarowanym. Do całości dodajemy pokrojone kurki, chwilę razem podsmażamy i zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem ok 10 min. dodajemy śmietanę, podgrzewamy. Posiekaną natkę dodajemy do potrawy, mieszamy. Podajemy z surówką i kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.08.2015 11:35
wyśmienite danie :)
pajbek 15.08.2015 10:20
Coś dla mnie :-)
Grazyna0211 14.08.2015 21:24
moje smaki
gosia1988 14.08.2015 20:47
smaczne danie
Malinka 14.08.2015 20:34
No cóż...jeśli choć trochę zostało, to od razu się zjawiam :) PYSZNE!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak