Karkówka czosnkowo-szczypiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    1 kg

marynata

  • czosnek

    1/2 główki
  • szczypior

    1 pęczek
  • bazylia otarta Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • sok z cytryny

  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry i rozbić. Do naczynia z przykryciem wrzucić posiekany szczypior, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz. Wlać sok z cytryny i olej. Dokładnie wymieszać. Włożyć mięso i dokładnie wymieszać z marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Karkówkę piec na grillu do zrumienienia. W trakcie pieczenia posypać przyprawą do grilla. Podawać z surówką i pieczywem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat