Karczek zapiekany po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    60-70 dag
  • marchew

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    kilka łyżek
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • przecier pomidorowy

    1-2 łyżeczki
  • pomidory krojone z puszki

    2-3 łyżki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • zielenina

  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry- przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem- układamy na wysmarowanej blaszce.
Twarde warzywa ścieramy na grubej tarce, cebule, por i czosnek szatkujemy- wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy- dodajemy pomidory, przecier, przyprawy i dusimy kilka minut.
Na kawałkach mięsa kładziemy porcję startego sera i porcję warzyw.
Wkładamy mięso do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni i zapiekamy godzinę.
Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 15.08.2013 15:11
Pyszne i ładnie podane;)
anemon 05.08.2013 13:50
Świetne połączenie mięsa z warzywami.
Magda24 30.03.2013 20:39
smakowałby mi taki karczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat