Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
ocet balsamiczny 2 łyżki
krem balsamico 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
oregano 1/2 opakowania
tymianek 1/2 opakowania
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z grilla

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać razem składniki marynaty czyli: olej, musztardę, ocet, krem balsamiczny, paprykę, oregano i tymianek. Dodać odrobinę soli. Natrzeć mięso ze wszystkich stron i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
W trakcie marynowania można od czasu do czasu obracać.
Krok 1 - Karczek z grilla foto
2
Przed pieczeniem skropić jeszcze olejem. Piec na tackach na rozgrzanym mocno grillu. W trakcie grillowanie nie obracać - piec ok 5-7 minut z każdej strony.
Krok 2 - Karczek z grilla foto
3
Podawać z sałatką np. z pomidorów, cebuli i rukoli. Smacznego.
Krok 3 - Karczek z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.06.2015 20:32
pycha mięsko
Edith85 08.06.2015 20:15
najlepszy :)
mirosława4 08.06.2015 19:53
bardzo lubimy
Motorek 08.06.2015 19:17
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak