Karczek z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1 kg
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • krem balsamico

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    4 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1/2 opakowania
  • tymianek

    1/2 opakowania
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek z grilla foto
Mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać razem składniki marynaty czyli: olej, musztardę, ocet, krem balsamiczny, paprykę, oregano i tymianek. Dodać odrobinę soli. Natrzeć mięso ze wszystkich stron i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
W trakcie marynowania można od czasu do czasu obracać.
Krok 2 - Karczek z grilla foto
Przed pieczeniem skropić jeszcze olejem. Piec na tackach na rozgrzanym mocno grillu. W trakcie grillowanie nie obracać - piec ok 5-7 minut z każdej strony.
Krok 3 - Karczek z grilla foto
Podawać z sałatką np. z pomidorów, cebuli i rukoli. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.06.2015 20:32
pycha mięsko
Edith85 08.06.2015 20:15
najlepszy :)
mirosława4 08.06.2015 19:53
bardzo lubimy
Motorek 08.06.2015 19:17
Bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat