Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z czarną fasolką w kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 75 dag
kapusta kiszona 35 dag
czarna fasolka 1,5 szkl
grzyby leśne 10 dag
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziemniaki 2 szt
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z czarną fasolką w kapuście

Kroki postępowania

1
Czarną fasole zalać wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień czarną fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić. Ziemniaki obrać również ugotować i utłuc.

Karczek pokroić na mniejsze kawałki oprószyć solą i pieprzem. Mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 1 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
2
Kiszoną kapustę zalać wodą dodać liść i ziele i gotować około 20 minut, (jeśli kapusta jest kwaśna można podczas gotowania wymienić wodę).
Krok 2 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
3
Do gotującej się kapusty dodać pokrojone na mniejsze kawałki grzybki i wymieszać.
Krok 3 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
4
Dodać mięso przemieszać je z kapustą i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 -30minut.
Krok 4 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
5
Do dania dodać ziemniaki i wymieszać, doprawić do smaku.
Krok 5 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
6
Na koniec dodać czarną fasolkę wymieszać.
Krok 6 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
7
Podawać na ciepło
Krok 7 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak