Karczek z czarną fasolką w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    75 dag
  • kapusta kiszona

    35 dag
  • czarna fasolka

    1,5 szkl
  • grzyby leśne

    10 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziemniaki

    2 szt
  • ziele angielskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Czarną fasole zalać wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień czarną fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić. Ziemniaki obrać również ugotować i utłuc.

Karczek pokroić na mniejsze kawałki oprószyć solą i pieprzem. Mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Kiszoną kapustę zalać wodą dodać liść i ziele i gotować około 20 minut, (jeśli kapusta jest kwaśna można podczas gotowania wymienić wodę).
Krok 3 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Do gotującej się kapusty dodać pokrojone na mniejsze kawałki grzybki i wymieszać.
Krok 4 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Dodać mięso przemieszać je z kapustą i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 -30minut.
Krok 5 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Do dania dodać ziemniaki i wymieszać, doprawić do smaku.
Krok 6 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Na koniec dodać czarną fasolkę wymieszać.
Krok 7 - Karczek z czarną fasolką w kapuście foto
Podawać na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat