Karczek w marynacie z musztardy francuskiej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • sól do smaku

mięso

  • karkówka

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć a następnie pokroić w plastry. Umieścić w szklanym naczyniu, zalać sosem sojowym, dodać musztardę, miód, olej oraz imbir. Posolić i przemieszać wszystko razem, aby marynata równomiernie osiadła na karczku. Trzymać w lodówce pod przykryciem ok. 6 godzin. Przed smażeniem, korzystając z tłuczka, lekko mięso rozbić. Grillować ok. 3 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 07.10.2016 22:46
smaczne mięsko
Futka 18.09.2014 12:02
Wspaniały karczek - zdjęcie tylko zachęca do zjedzenia - pycha! :)
Kejti 18.09.2014 09:13
To mięsko w sam raz dla mnie :-)
DorotaZ 16.09.2014 19:11
Idealna marynata do mięsa:)
Katarzyna59 16.09.2014 18:49
smaczne mięsko
IwonaDD 16.09.2014 18:36
przesmaczny obiad
Grazyna0211 16.09.2014 17:30
smaczne mięsko
adelajda 16.09.2014 16:43
lubię takie mięsko :)
Adamorek 16.09.2014 16:21
mięsko w najlepszym wydaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat