Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w marynacie z musztardy francuskiej

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
olej 1 łyżka
sól do smaku

mięso

karkówka 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w marynacie z musztardy francuskiej

Mięso umyć a następnie pokroić w plastry. Umieścić w szklanym naczyniu, zalać sosem sojowym, dodać musztardę, miód, olej oraz imbir. Posolić i przemieszać wszystko razem, aby marynata równomiernie osiadła na karczku. Trzymać w lodówce pod przykryciem ok. 6 godzin. Przed smażeniem, korzystając z tłuczka, lekko mięso rozbić. Grillować ok. 3 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.10.2016 22:46
smaczne mięsko
Futka 18.09.2014 12:02
Wspaniały karczek - zdjęcie tylko zachęca do zjedzenia - pycha! :)
Kejti 18.09.2014 09:13
To mięsko w sam raz dla mnie :-)
DorotaZ 16.09.2014 19:11
Idealna marynata do mięsa:)
Katarzyna59 16.09.2014 18:49
smaczne mięsko
IwonaDD 16.09.2014 18:36
przesmaczny obiad
Grazyna0211 16.09.2014 17:30
smaczne mięsko
adelajda 16.09.2014 16:43
lubię takie mięsko :)
Adamorek 16.09.2014 16:21
mięsko w najlepszym wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak