Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pod cebulą
Musztardę wymieszaj z ketchupem. Wszystkie zioła i połamany liść laurowy wymieszaj w miseczce.
Mięso posmaruj musztardą z ketchupem, posyp mieszanką przypraw z obu stron, włóż do miski i odłóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzej patelnię i obsmaż mięso z obu stron na rumiano. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika z temp 170*C na 45 minut.
Cebulę obierz, pokrój w pół plastry, posyp szczyptą soli i pieprzu. Przykryj cebulą plastry karkówki ok 15 min przed końcem pieczenia.
Oczyszczone pieczarki usmaż na maśle, dodając szczyptę tymianku, sól i pieprz do smaku.
Karkówkę wykładaj na talerze razem z cebulą i pieczarkami.