Karczek pod cebulą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    300 gram
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gram
  • masło

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    1/4 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Musztardę wymieszaj z ketchupem. Wszystkie zioła i połamany liść laurowy wymieszaj w miseczce.
Mięso posmaruj musztardą z ketchupem, posyp mieszanką przypraw z obu stron, włóż do miski i odłóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzej patelnię i obsmaż mięso z obu stron na rumiano. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika z temp 170*C na 45 minut.
Cebulę obierz, pokrój w pół plastry, posyp szczyptą soli i pieprzu. Przykryj cebulą plastry karkówki ok 15 min przed końcem pieczenia.
Oczyszczone pieczarki usmaż na maśle, dodając szczyptę tymianku, sól i pieprz do smaku.
Karkówkę wykładaj na talerze razem z cebulą i pieczarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Skotka 27.11.2014 17:32
Obiad był smaczny:)
Grazyna0211 23.11.2014 17:39
smaczny obiad
VioletoweKucharzenie 23.11.2014 15:08
konkretny obiadek
w mojej kuchni 23.11.2014 12:53
taki obiad chętnie zjem..
Janina 23.11.2014 11:44
Smaczne jedzonko;)
Ewelina1991 23.11.2014 10:43
bardzo smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 23.11.2014 09:26
danie dla mnie
Niki22 22.11.2014 23:36
wygląda pięknie :)
Adamorek 22.11.2014 23:30
pyszny karczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat