Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1,2 kg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
wino czerwone wytrawne 300-500 ml
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony w winie

Karczek myjemy, osuszamy, nacieramy pieprzem solą i papryką. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do naczynia żaroodpornego z pokrywą wkładamy mięso, na wierzch nakładamy przeciśnięty czosnek i podlewamy winem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy około 80-90 minut. na 15 minut przed końcem pieczenia otwieram naczynie i pozwalam przypiec się pieczeni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2014 12:00
pyszny obiad :-)
gosia561 27.09.2014 14:02
musi być aromatyczny
Renata9 27.09.2014 13:54
pyszny karczek
halinah 27.09.2014 13:33
dobre mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak