Karczek gotowany Zewy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składnik główny

  • karkówka

    1 kg bez kości

Zalewa

  • woda

    2,5 l
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • papryczka ostra

    4 szt
  • chrzan ze słoika

    3 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    3 łyżka
  • majonez tradycyjny

    2 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Do garnka wlać wodę.
Dodać składniki zalewy i zagotować.
Zalewę przestudzić i włożyć do niej umyty karczek.
Zalewę z mięsem zagotować, gotować 5 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Gdy zalewa wystygnie ponownie zagotować wszystko i gotować kolejne 5 minut.
Ponownie zostawić mięso w zalewie i wystudzić.
Karczek wyjąć potem z zalewy na talerz, schłodzić w lodówce i podawać zamiast wędlin do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 03.03.2015 12:49
pyszne, mniam
Wiesława1 03.03.2015 08:03
lubię domowe wędlinki
mirosława4 02.03.2015 16:52
smaczna domowa wędlinka
Damiano 02.03.2015 16:23
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat