Karbowane paluchy twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    150 g
  • mąka

    250 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

  • twaróg

    150 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karbowane paluchy twarogowe foto
Margarynę (lub masło) rozpuścić w rondelki.
do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i twaróg wymieszać. Następnie wlać margarynę i wymieszać mikserem.
Krok 2 - Karbowane paluchy twarogowe foto
Ciasto rozwałkować i przecinać karbowanym nożykiem tworząc paluchy. Ułożyć na blasze posmarowaną oliwą.
Krok 3 - Karbowane paluchy twarogowe foto
Piec ok. 15 - 20 min. w temp. 180 st. C. W połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 25.03.2013 12:42
muszę wyprorokować przepis :)
msmors 25.03.2013 10:37
ciekawy przepis
Janina 25.03.2013 10:37
Bardzo smaczne
kasiek 25.03.2013 09:08
ale super te paluchy wyglądają
dodi 25.03.2013 09:05
super pomysł!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat