Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka zasmażana na białym winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
masło klarowane 2 łyżki
tymianek
białe wino 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka zasmażana na białym winie

Kapustę kiszoną gotujemy ok 20 min. Następnie odcedzamy z nadmiaru wody na sicie. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane podsmażamy na nim posiekaną drobno cebulkę. Na złocistą cebule dodajemy kapustę - mieszamy i smażymy chwilę . Podlewamy białym winem i smażymy aż alkohol zredukuje się . Doprawiamy sola , pieprzem i tymiankiem do smaku. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 22.04.2014 08:04
Wspaniale wygląda i kusi smakiem:)
Ania84 20.04.2014 21:36
świetny przepis :)
gosia1988 20.04.2014 20:20
coś dla mnie
idealme 20.04.2014 19:23
smaczna kapustka ;)
patryska76 20.04.2014 17:24
Świetny pomysł na kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak