Kapusta zasmażana z koperkiem

Kapusta zasmażana z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • koper świeży

    1 pęczek
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • kostka mięsna

  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapusta zasmażana z koperkiem

Kapustę drobno kroimy. Solimy i wygniatamy. Odstawiamy, aby kapusta zmiękła. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na patelni roztapiamy smalec dodaje mąkę i rumienimy, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty i doprowadzamy do wrzenia. Na koniec dodajemy pokrojony koper i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat