Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z koperkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 szt
koper świeży
1 pęczek
smalec
1 łyżka
mąka
2 łyżki
kostka mięsna
sól
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z koperkiem

Kapustę drobno kroimy. Solimy i wygniatamy. Odstawiamy, aby kapusta zmiękła. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na patelni roztapiamy smalec dodaje mąkę i rumienimy, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty i doprowadzamy do wrzenia. Na koniec dodajemy pokrojony koper i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak