Kapusta zasmażana Elfi

Kapusta zasmażana Elfi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • kapusta

    0,5 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta zasmażana Elfi foto
Kapustę szatkuję na niezbyt grube paski.
Krok 2 - Kapusta zasmażana Elfi foto
W garnku rozpuszczam masło, wrzucam kapustę i zalewam wodą. Mieszam aby nie przywarła i nie przypaliła się do dna garnka. Gotuję (najlepiej pod przykrywką) aż woda wyparuje a kapusta zmięknie - około 25- 30minut.
Krok 3 - Kapusta zasmażana Elfi foto
Solę i pieprzę do smaku. Pod sam koniec gotowania dodaję pokrojony na drobno świeży koperek. Mieszam i gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 31.05.2013 17:50
też mi smakuje taka kapusta
Bernadeta1 31.05.2013 15:13
bardzo lubię młodą zasmażaną kapustę z dużą ilością kopru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat