Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół główki kapusty

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • ziarna pieprzu

  • dwie łyżki mąki

  • olej

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy olej i przyprawy, gotujemy do miękkości. Na końcu dosalamy i przyprawiamy pieprzem.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją niewielką ilością wywaru z kapusty i dodajemy do kapusty, intensywnie mieszając.Gotujemy chwilę. Podajemy do kotletów wieprzowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 14.10.2011 08:58
ulubiona mojego męża
Izabela28 04.10.2011 13:09
pyszna ta kapusta:)
Rybciia 20.09.2011 21:27
super!
Ewa111 15.07.2011 16:08
bardo lubię taką kapustę
m1monika 15.05.2011 20:35
super!!!
Beata73 14.03.2011 14:25
superowa!
Goya 01.12.2010 10:18
o coś innego
dorota20w 14.11.2010 18:49
muszę spróbować
pacpaw 08.11.2010 08:56
ja jeszcze troszkę cukru dodaje. Pyszne jako dodatek do mięs

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat