Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
boczek wędzony 150 g
cebula 1 szt
olej
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
kminek 1 szczypta
grzybek suszony 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, kminku i grzybka. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, (jeżeli jest chudy możemy dodać nie wielką ilość oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i całość podsmażamy. Przekładamy do gotującej się kapusty baz tłuszczu. Na patelni po smażeniu robimy zasmażkę. Kiedy kapusta jest miękka dodajemy zasmażkę, wszystko mieszamy i dusimy aż zgęstnieje. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 06.01.2014 20:38
uwielbiam taką kapustkę, na pewno jest smaczna
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 20:10
Ciekawy przepis
Milka100 06.01.2014 20:06
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak