Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • kostka mięsna

  • smalec

    łyżka
  • mąka

    3 łyżki
  • woda

  • ocet

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, nasolić i zostawić, aby zmiękła. Dodajemy wodę, kostkę kucharka i gotujemy do miękkości. Na patelni topimy smalec, dodajemy mąkę i mieszamy, aby się nie przypaliło. Jak się zarumieni wlewamy wodę i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Tak przygotowaną zasmażkę dajemy do kapusty, mieszamy i gotujemy ok. min. Na koniec dodajemy ocet.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 16.09.2013 08:34
smaczna kapustka
ben-ka 14.02.2013 11:10
lubię,bardzo lubię:)
Damian10 26.05.2012 10:55
super pomysł
IKrakowianka 29.04.2012 21:08
bardzo dobra
Aneta41 04.03.2012 12:22
do tego kotlet i obiadek gotowy:) pyszota!!!
zuzanna_z 01.03.2012 12:17
smaczna
barbara11561 24.02.2012 11:26
pyszna
Dorota59 11.02.2012 13:07
smaczna kapustka
MAR3STA 07.10.2011 18:06
lubię taką
Izabela/bella81 03.10.2011 21:52
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat