Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zakwaszana jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt średnie
jabłko kwaśne 1-2 szt
smalec 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
koper świeży 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zakwaszana jabłkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę obieramy z liści wierzchnich, kroimy na pól i wykrawamy głębia .
Krok 1 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
2
Szatkujemy drobno nożem .
Krok 2 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
3
Wkładamy kapustę do garnka , zalewamy wodą i gotujemy 3-4 minuty .
Krok 3 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
4
Odlewamy wodę .
Krok 4 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
5
Zalewamy ponownie wodą , dodajemy smalec ,liść laurowy , ziele angielskie i posiekany szczypiorek .Gotujemy na wolnym ogniu .
Krok 5 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
6
Ścieramy umyte jabłka ze skórką na grubej tarce i dodajemy do kapusty .
.
Krok 6 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto
7
Mieszamy ,przyprawiamy solą ,pieprzem , przyprawą kucharek .Dodajemy koperek świeży pokrojony , gotujemy do miękkości .
Krok 7 - Kapusta zakwaszana jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak