Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 1/2 kg
mięso z kurczaka ok 1 kg
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
powidła śliwkowe 2-3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kurczakiem

Mięso umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Kapustę jeśli bardzo kwaśna wypłukać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce albo pokroić.
Kapustę i jabłko wrzucić do mięsa. Dodać pokrojoną i podsmażoną lekko cebulę, przyprawy i gotować.
Mięso wyjąć, obrać z kości i pokroić. Dodać z powrotem do kapusty. Dodać powidła, doprawić przyprawami i koncentratem do smaku i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 26.04.2017 14:06
fajny bigosik :)
MonikaW 26.04.2017 13:25
fajny pomysł
RenataZ-et 26.04.2017 13:14
smaczna propozycja
jan_mag 26.04.2017 12:54
pysznosci mniam
mirosława4 26.04.2017 12:03
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak