Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
pieczarki 40 dkg
kiełbasa 50 dkg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą i pieczarkami

Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Dodajemy sól, wygniatamy i odstawiamy na 10 minut, aby zmiękła. Następnie zalewamy wodą, dodajemy smalec i gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy i smażymy razem z pokrojonymi pieczarkami. Dodajemy do ugotowanej kapusty razem z przecierem. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 18.01.2017 13:39
lubię taką kapustę.
romanrafal
romanrafal 14.02.2015 19:39
dobre jedzonko
gosia561 14.10.2014 15:26
do schabowego :)
olkaaa 14.10.2014 13:06
extra przepis
halinah 14.10.2014 12:57
Lubię takie smaki :)
pajbek 14.10.2014 12:25
To lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak