Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • podgrzybki suszone

    40 gram
  • kostka warzywna

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • liść lautrowy prymat

    2 sztuki
  • fasola

    15 dkg
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna foto
Grzyby moczymy na noc w zimnej wodzie. Dokładnie je myjemy. Podlewamy wodą. Dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna foto
Fasolę moczymy całą noc w osobnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki warzywnej oraz liści i ziela.
Krok 3 - Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna foto
W osobnym naczyniu gotujemy z dodatkiem kostki warzywnej drobno pokrojoną kapustę.
Krok 4 - Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna foto
Kiedy wszystko jest miękkie mieszamy ze sobą. Gotujemy chwilę razem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Krok 5 - Kapusta z jaśkiem i grzybami - Wigilijna foto
My taką kapustę podajemy przy Wieczerzy jako dodatek do ryby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 03.03.2013 08:06
tradycycja na Wigilię musi być :)
Fiffi 28.02.2013 22:26
bardzo fajne danie
IlonaAlbertos 23.01.2013 15:00
Bardzo lubię taką wigilijną kapustę.
Jodaj 06.10.2012 08:25
pysznaaa :)
IZABELA29 16.09.2012 18:24
zawsze lubię trochę zjeść .
mirosława4 20.08.2012 19:08
smaczna
monika1968 06.05.2012 13:28
Wspaniałe
barbara11561 06.04.2012 00:06
pyszna
fictor123 02.03.2012 10:09
super
fictor123 02.03.2012 10:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat