Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • grzyby suszone

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • wino wytrawne

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, pokroić i zalać wodą i zagotować.Dodać wczesniej namoczone grzyby,listek laurowy i gotować na małym ogniu.Wino wraz opieczoną cebulą
dodać do kapusty i dalej gotować na małym ogniu,gdy kapusta i grzyby będą miekkie przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 15.12.2011 13:09
super
Magdalena80 09.11.2010 20:24
super
sara3 09.11.2010 20:13
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat