Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • grzyby suszone

    50 g
  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz, cukier

  • masło

  • Bulion grzybowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste odcisnąć z nadmiaru soku, zalać wodą i zagotować. Grzyby namoczyć, a nastepnie ugotować z kostka grzybową, pokroić w paseczki. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodac grzyby i chwile podsmażyć. Połaczyc z kapustą i chwilę dusić. Doprawić solą, pieprzem i cukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tika4444 14.11.2011 19:17
fajna kapustka
Tika4444 14.11.2011 19:17
fajna kapustka
Tika4444 14.11.2011 19:17
fajna kapustka
Tika4444 19.12.2010 09:45
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat