Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
  • kapusta kwaszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, zalać zimną wodą i gotować do miękkości z pieprzem, zielem i liściem. Do kapusty pod koniec gotowania dodać do smaku sól i świeżo zmielony pieprz. Grzyby suszone należy kilka godzin wcześniej namoczyć, odcedzić i podsmażyć na maśle na rozgrzanej patelni, gdy zmiękną dosolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 30.10.2013 08:15
lubię taką kapustę
IKrakowianka 10.04.2013 20:40
bardzo lubię
adam1f 09.05.2012 23:36
dobre
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
pycha
rakow2 05.05.2011 19:06
super danie
pioge7 07.03.2011 18:26
muszę wypróbować
gosia47-47 26.02.2011 21:10
pycha
buksiak12 03.09.2010 13:20
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:20
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:31
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat